KLEUREN-BETEKENIS - Budget Design

TIJDELIJK
50%
KORTING!
Ga naar de inhoud
INFO
KLEUREN BETEKENIS
Kleuren zijn heel belangrijk als communicatiemiddel. Kleuren brengen zonder erbij na te denken direct een gevoel over, zo denkt u bij rood, geel en oranje eerder aan warmte dan bij blauw, groen of bruin. Daardoor is het van belang om een juiste kleur te kiezen voor uw logo, hieronder vindt u een korte uitleg over de betekenis van kleuren. Ga dus eerst na wat voor uitstraling bij uw bedrijf past, paars voor een discounter is niet zo'n goede keuze en andersom, geel voor een juwelier is ook niet zo'n goede keuze. Mocht u er niet uit komen, wij helpen u graag verder met de beste kleurenkeuze.
ROOD
Een krachtige emotionele kleur welke staat voor energie, passie en kracht, maar wekt vreemd genoeg ook honger op. Rood is een veelgebruikte kleur voor logo’s omdat deze veel aandacht trekt. Enkele voorbeelden:
ORANJE
De kleur van enthousiasme, jong, plezier en betaalbaar. Een aantrekkelijke kleur welke direct aandacht vraagt. Omdat wij natuurlijk een Nederland wonen zie je ook veel Nederlandse bedrijven met een oranje logo om binding te vormen met Nederlandse consument. Enkele voorbeelden:
GROEN
geeft rust is verfrissend en harmonieus. Vaak wordt groen gebruikt voor gezonde producten en bedrijven die zich met duurzaamheid bezig houden. Enkele voorbeelden hiervan:
BLAUW
Staat voor kalmte, succes, loyaliteit en betrouwbaarheid. Doordat blauw deze betekenis heeft is dit de meest gebruikte kleur voor logo’s. Vooral bedrijven in de zakelijke dienstverlening, ICT sector en de overheid gebruiken blauw in hun logo omdat betrouwbaarheid essentieel is voor hun uitstraling.
PAARS
Betekent luxe, rijkdom, spiritualiteit en wijsheid. Met name bedrijven in het luxere segment maar ook het onderwijs gebruiken vaak deze kleuren
GRIJS
Staat voor intelligentie, praktisch en solide. Grijs wordt vaak gebruikt als basis in een logo en heeft de neiging de kleur die ernaast staat te versterken.
.Alphenseweg 4
5111NC Baarle-Nassau
+31 (0)13-8220376
+31 (0)6-43823511
info@budgetdesign.eu
www.budgetdesign.eu
© 2018 Budget Design │ Algemene voorwaarden
Terug naar de inhoud